سم زدایی سریع مواد مخدر

۱۱ بازديد

تفاوت روش های سم زدایی بدن از مواد مخدر

حال که با انواع روش های سم زدایی سریع بدن از مواد مخدر آشنا شدیم می توانیم تفاوت روش های سم زدایی بدن از مواد مخدر را مورد ارزیابی قرار دهیم. در سم زدایی فوق سریع که با بستری در مرکز ترک اعتیاد انجام می شود و معمولا خون فرد به صورت کاملا کنترل شده تعویض می شود، سم به سرعت از بدن تخلیه شده و مواد مخدر از سیستم بدنی خارج می شوند. اما در سم زدایی سریع، تزریق نالتروکسان، انجام می شود که معمولا سه الی چهار روز زمان لازم است تا مغز گیرنده های عصبی اش به وجود نالتروکسان که کاهنده میل به مصرف دوباره مواد مخدر است، عادت کند.

همانطور که به آن اشاره کردیم نیز در سم زدایی تدریجی فرد در مرکز درمانی بستری شده و یا به صورت خودجوش اقدام به کاهش مصرف و طولانی تر کردن زمان میان دو وعده مصرف می کند. در تمامی این روش ها سعی بر آن است تا سم موجود در بدن که بر روی گیرنده های مغزی تاثیر می گذارند، در بازه زمانی خاصی خارج شده و فرد سلامت روح و جسم خود را بازیابد. از جمله پارامترهای موثر در تفاوت میان روش های سم زدایی بدن از ماده مخدر، موارد زیر است:

  • زمان سم زدایی
  • میزان تاثیر روش سم زدایی
  • نحوه و چگونگی انجام روش سم زدایی
  • ریسک انجام روش های سم زدایی
  • میزان نیاز به داروهای جایگزین و مکمل ها
  • میزان نظارت پزشک و تیم حمایتی
  • میزان نیاز به خون پاکیزه و تجهیزات پزشکی

ترک سریع اعتیاد

۱۱ بازديد

مراحل ترک اعتیاد با سم زدایی فوق سریع

ترک سریع اعتیاد با سم زدایی فوق سریع یک فرآیند چند مرحله ای است که شامل موارد زیر می باشد:

  1. ارزیابی اولیه

در مرحله اول، بیمار توسط پزشک و مشاورین روانشناس از نظر میزان توانمندی بدنی و روحی، ارزیابی می شود تا مشخص شود آیا شرایط لازم برای انجام سم زدایی فوق سریع را دارد یا خیر. این ارزیابی شامل بررسی میزان مصرف مواد مخدر، مدت زمان مصرف مواد مخدر، وجود بیماری های پزشکی خاص و بودن در شرایط بارداری یا شیردهی است.

  1. آماده سازی

در مرحله دوم، بیمار باید به مدت 24 ساعت از مصرف مواد مخدر خود داری کند. این کار به بدن بیمار کمک می کند تا مواد مخدر را از بدن خود دفع کند.

  1. انجام سم زدایی

در مرحله سوم، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. پس از بیهوشی، آمپول های نالوکسان یا نالتریکسون بر اساس صلاحدید پزشک به بیمار تزریق می شود. این داروها اثرات مواد مخدر را در مدت زمان کوتاهی برطرف می کنند و باعث می شوند که بیمار علائم ترک را تجربه نکند.

  1. دوره نقاهت

پس از انجام سم زدایی، بیمار به مدت چند ساعت تحت نظر پزشک و متخصصان روان درمان قرار می گیرد تا از عوارض جانبی احتمالی و خطراتی که ممکن است سلامت او را تهدید کند، در امان بماند.

  1. درمان نگهدارنده

پس از ترخیص از مرکز درمانی، بیمار در یک برنامه درمانی خاص به منظور حفظ نفرت از مصرف مواد مخدر و عدم روی آوری به مصرف مجدد قرار می گیرد.

ترک الکل

۹ بازديد

مهم‌ترین عوامل در موفقیت ترک الکل در منزل

بر خلاف تصور برخی از افراد، ترک الکل آنچنان هم آسان نیست؛ بلکه پروسه‌ای زمان‌بر و پیچیده محسوب می‌شود. فردی که تصمیم به ترک در منزل می‌گیرد، باید تمام جوانب را در نظر بگیرد و از حمایت خانواده نیز برخوردار باشد. با اصلاح نمودن رفتارهای پر خطر، توأم با دارو و مشاوره درمانی، امکان ترک موفق در خانه وجود دارد. البته توصیه می‌شود در این زمینه، حتماً از یک روانشناس و متخصص مجرب کمک بگیرید و از نظرات او استفاده کنید.

یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در ترک هر نوع اعتیادی، خواست خود فرد است. او ابتدا باید به طور کامل بپذیرد که معتاد است و باید جهت سلامت خود اقدام به ترک نماید. میزان وابستگی فرد به الکل نیز از موارد مهم پروسه ترک می‌باشد. زیرا، هر چه از زمان اولین مصرف، مدت کوتاه‌تری گذشته باشد، فرآیند ترک الکل نیز کوتاه‌تر خواهد شد.

به یاد داشته باشید که هیچ وقت برای ترک دیر نیست؛ در صورت داشتن اراده قوی، در هر زمان و شرایطی می‌توانید الکل را کنار بگذارید. به شرط آنکه انگیزه و تعهدی قوی نیز داشته باشید. تعهد و انگیزه ای قوی تا موفقیت کامل حاصل شود.

ترک کمیکال

۹ بازديد

ترک کمیکال چند روز طول می کشد؟

از آنجایی که اعتیاد به کمیکال با وابستگی شدید جسمی و روانی همراه است،ترک این ماده مخدر به هیچ عنوان آسان نیست و ترک خودسرانه ی آن می تواند ماه ها به طول بی انجامد.اما اگر پروسه درمان را با کارشناسان و متخصصان حوزه ترک اعتیاد آغاز کنید به طور کلی بازه ی زمانی ترک کمیکال را می توان 6 الی 12 هفته در نظر گرفت البته این مدت زمان با توجه به مواردی مانند:نوع مصرف کمیکال،مدت زمان مصرف،ویژگی های شخصیتی هر فرد،میزان مصرف، اعتیاد به سایر مواد مخدر توهم زا و ….در هر فرد متفاوت خواهد بود.

ترک کمیکال در خانه

همانطور که می دانید مصرف کمیکال علاوه بر اثرات مخربی که بر جسم فرد می گذارد از لحاظ روانی و ذهنی هم فرد را درگیر خواهد کرد،بنابراین افرادی که قصد ترک این ماده مخدر در خانه را دارند باید بدانند حتی اگر بتوانند با مشکلات جسمی آن مقابله کنند پشت سر گذاشتن عوارض روانی آن بسیار سخت خواهد بود.درواقع ترک کمیکال در خانه غیر ممکن است و درصد مصرف مجدد آن در دوره ی ترک بسیار بالا می باشد اگر در جستجوی راهی قطعی برای ترک کمیکال هستید حتما از مشاوره و پزشک متخصص در این زمینه کمک بگیرید و از مصرف خودسرانه دارو برای ترک خودداری داری کنید .

ترک کوکائین

۹ بازديد

روش های ترک کوکائین

برای ترک کوکائین روش های مختلفی وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد:

ترک ماده مخدر کوکائین با روش سم زدایی:سم زدایی کوکائین به صورت تدریجی انجام می شود،بدین صورت که با کم کم کاهش دادن ماده مخدر و بالا رفتن میزان توانمندی بدن،فرد برای قطع مصرف دائمی مواد مخدر آماده خواهد شد.

ترک ماده مخدر کوکائین با روش گروه درمانی:به طور معمول از این روش در مراکز ترک اعتیاد استفاده می شود،بسیاری از متخصصان فعال در حوزه ی اعتیاد بر این باورند که گروه درمانی بخش مهمی از ترک اعتیاد ماده مخدر کوکائین می باشد.در روش گروه درمانی به فرد کمک می‌شود احساس کند در رنج ترک ماده مخدر تنها نیست و افرادی دیگری این سختی را تحمل می کنند همچنین از دیگر مزایای این روش آن است که موجب می شود فرد از تجربیات هم گروهی های خود استفاده نماید و از تجربیات آنها برای رسیدن به موفقیت استفاده کند.

ترک ماده مخدر کوکائین با روش خانواده درمانی:همانطور که می دانید احتمال بازگشت در ترک ماده مخدر کوکائین بالا خواهد بود،اما روش خانواده درمانی به درک دو طرفه در مورد اعتیاد کمک خواهد کرد و با آموزش های کاربردی که به خانواده داده می شود و دریافت حمایت های درست و خدمات روانشناختی از طرف خانواده به فرد مصرف کننده موجب استحکام برای عدم مصرف کوکائین خواهد شد.

ترک ماده مخدر کوکائین با روش انفرادی:در روش انفرادی فرد با تغییر سبک زندگی و بدون کمک دیگران به صورت انفرادی با میل به ترک ماده مخدر کوکائین اقدام به ترک می نماید.

ترک شیره

۹ بازديد

ترک شیره‌ی تریاک در منزل 

ترک اعتیاد در منزل برای کسانی که نمی‌خواهند در اجتماع  قرار بگیرند و یا نگران جایگاه اجتماعی خود هستند می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد، همچنین ترک در خانه می‌تواند کم هزینه تر باشد و بار روانی کمتری داشته باشد، ولی در مقابل ترک بدون کمک افراد متخصص چالش برانگیز بوده و اراده‌ی زیادی را می طلبد، در نتیجه اگر ترک در منزل را انتخاب می‌کنید بهتر است از یکی نزدیکان خود بخواهید که عملکردتان را زیر نظر بگیرد تا در صورت وسوسه شدن مانع شما بشود.

ترک شیره تریاک در منزل یکی از موضوعاتی است که نیازمند برنامه ریزی دقیق و حمایت مستمر است. بسیاری از افرادی که تمایل به ترک شیره تریاک دارند، ترجیح می دهند این ماده مخدر را در منزل و در محیط خانه ترک کنند. بودن در خانه می تواند قوت قلب مضاعفی برای افراد باشد و بهره مندی از حمایت و همراهی اعضای خانواده نیز پارامتر تاثیر گذارتری برای پیشبرد مراحل ترک و باقی ماندن در دوره قطع مصرف می شود.

از آن جایی که شیره تریاک، یک ماده مخدر بسیار قوی است و ترک آن معمولاً با علائم شدید جسمی و روانی همراه است، بهتر است اطلاعات و دانش کافی پیرامون عوارض آن در دوران ترک توسط فرد کسب شود. علائم جسمی ترک شیره تریاک شامل دردهای عضلانی و استخوانی و اختلالات خواب است.

ترک شیره تریاک نیازمند مشاوره و پشتیبانی حرفه ای است. مشاوران ما به شما توصیه می کنند اگر تصمیم به ترک این ماده دارید، حتما با تیم درمانی یا متخصصان ترک اعتیاد در تماس باشید تا یک برنامه ی ترک مناسب و متناسب با شرایط جسمانی و روحی و همچنین محیطی شما، برایتان طراحی شود.

ترک شیشه

۷ بازديد

ترک شیشه بدون دارو

ترک شیشه بدون دارو یک اقدام چالشی و ریسکی است که فرد را با دشواری های زیادی در این مسیر همراه می سازد. در توضیح انواع روش های روان درمانی ترک شیشه می توان به برخی از روش ها و پارامترهای مهم در این زمینه اشاره کرد که شامل موارد زیر می باشد:

درمان شناختی رفتاریCBT : درمان شناختی برای ترک شیشه معمولا با تغییر الگوهای فکری و رفتاری در فرد اقدام به شناخت عوامل محرک مصرف مواد مخدر، راه های مقابله با عوامل محرک و بهبود و ارتقاء سطح خلق و خو و عزت نفس می کند.

درمان روانشناسی: درمان روانشناسی نوعی دیگر از روان درمانی ترک شیشه است که با تمرکز بر شناسایی و حل مشکلات ریشه ای و استفاده از مکانیسم های مقابله با تمایل به مصرف شیشه، در صدد ایجاد رابطه سالم تری میان فرد و دیگران است.

درمان گروهی: با استفاده از روش درمان گروهی، فرد درگیر با مصرف شیشه، با مشکلات مشابه افراد دیگر روبرو می شود و از حمایت و تجربیات یکدیگر بهره مند می شوند. درمان گروهی می تواند به افراد در ترک شیشه کمک کند تا از احساس تنهایی و انزوا رهایی یافته و از حمایت و تجربیات دیگران بهره مند شود.

روش Matrix: در ترک اعتیاد به روش ماتریکس خبری از استفاده از داروهای شیمیایی نیست. در این روش، درمانگر کمک می‌کند تا بیمار به لحاظ روحی و روانی اعتیاد خود را ترک کند و از عود آن جلوگیری کند. درمان گروهی که در روش ماتریکس استفاده می‌شود، بسیار کمک کننده است و انگیزه بیشتری برای ترک و گذراندن دوره تا بهبودی کامل، در بیماران ایجاد می‌کند.

ترک حشیش

۸ بازديد

آیا ترک حشیش در منزل امکان پذیر است؟

در پاسخ به سوال رایجی که شما عزیزان از مشاوران ما می پرسید بدین مضمون که آیا ترک حشیش در منزل امکان پذیر است؟ لازم است بگوییم بله، درصورتی که شما تمامی جوانب این امر را سنجیده و بر اساس راهنمایی های مرحله به مرحله مشاوران و متخصصان مجرب پیش بروید، می توانید حشیش را در محیط منزل بدون نگرانی ترک کنید و بدن خود را با موفقیت از این ماده مخدر سم زدایی کنید. از جمله روش هایی که مشاوران بر اساس نوع توانمندی جسمی و روحی شما عزیزان برای ترک حشیش ارائه می دهند، موارد زیر است:

  • ترک تدریجی حشیش در منزل: در این روش، میزان مصرف حشیش به تدریج کاهش می یابد تا بدن فرد فرصت داشته باشد تا به تغییرات ایجاد شده در سطح هورمون ها و مواد شیمیایی بدن عادت کند. این روش، می تواند عوارض ترک را کاهش دهد، اما زمان بر است.
  • ترک ناگهانی حشیش در منزل: در این روش، مصرف حشیش به طور ناگهانی قطع می شود. این روش، می تواند عوارض ترک را افزایش دهد، اما سریع تر است.
  • ترک دارویی حشیش در منزل: در این روش، از داروهای ضد افسردگی، مانند بوپرنورفین یا متادون، برای کاهش علائم ترک استفاده می شود. این روش، می تواند عوارض ترک را کاهش دهد و خطر عود اعتیاد را کاهش دهد.

ترک گل

۷ بازديد

ترک گل با دارو

ترک گل با دارو می تواند به کاهش علائم ترک و سرعت بخشیدن به فرآیند سم زدایی کمک کند. این روش می تواند برای افرادی که در ترک خودسرانه موفق نبوده اند یا علائم ترک شدید دارند، مفید باشد. داروهای مورد استفاده برای ترک گل به روش های مختلفی عمل می کنند. برخی از این داروها به مسدود کردن اثرات روان گردانی گل در بدن کمک می کنند و برخی دیگر به کاهش علائم ترک در هنگام قطع مصرف منجر می شوند. به طول کلی بهبود سلامت روان و جسم در جریان استفاده از دارو برای ترک گل ایجاد می شود. انواع داروهای مورد استفاده برای ترک گل شامل نانلفلاکسون، آمپی تریپرامین و دیازپام است. انتخاب بهترین دارو برای ترک گل به عوامل مختلفی مانند شدت اعتیاد فرد، شرایط جسمی و روانی او و روش ترک او بستگی دارد. استفاده از دارو برای ترک گل باید زیر نظر متخصص مربوطه و در دوز های مشخص و زمانبندی شده انجام شود.

ترک هروئین

۷ بازديد

در طول ترک هروئین چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر فردی که از نظر جسمی به هروئین وابسته است مصرف آن را متوقف کند یا کمتر مصرف کند، در عرض چند ساعت علائم ترک را بروز خواهد داد. علائم می تواند شامل اضطراب، حالت تهوع، تعریق و لرز باشد. همچنین ممکن است فرد دچار اسهال، گرفتگی معده و درد عضلانی شود، این علائم ممکن است خفیف یا شدید باشند. علائم ترک می‌تواند بین هفته ها تا ماه ها طول بکشد فردی که مصرف هروئین را متوقف کرده است تا چند روز احساس بیماری می کند در نتیجه پزشک ممکن است دارویی را برای کمک به کاهش علائم تجویز کند.

ترک هروئین چند روز طول می کشد؟

علائم ترک هروئین از چند ساعت پس از ترک آن آعاز می‌شود و بسته به شدت آن و دوز مصرفی برای افراد مختلف متفاوت است. ولی به طور معمول این علائم طی 3 روز به اوج خود می‌رسد و تا روز 7 ادامه دارد، طی روز 8 این علائم کم کم فروکش می‌کند، ولی با این حال برخی افراد تا ماه ها علائم ترک را تجربه می‌کنند.