گچ بري سقف

۲۹ بازديد

گچ بري سقف

گچ بري سقف يكي از هنرهاي اصلي ايراني مي باشد كه تلفيقي از هنر، معماري و ظرافت با گچ مي باشد و به كمك ابزارهاي متعدد بر روي سقف اجرا مي گردد. ايجاد نقش هاي هنرمندانه بر روي سقف از گذشته تا امروز در معماري ايراني از اهميت بسيار زيادي برخوردار بوده و نمونه هاي بي بديل آنها را مي توان در كاخ ها و عمارت ها مشاهده نمود. سپاهان سقف؛ اجرا كننده انواع تزئينات گچي در ادامه نگاه جامعي به نوع گچ بري داشته و انواع مختلف آن، ابزارها و قيمت گچبري سقف پذيرايي و غيره را بررسي خواهد نمود.

گچ بري سقف چيست؟

گچ بري همان طور كه از نامش مشخص است، به هنر تزئين با گچ گفته ميشود كه با مجموعه اي از ابزارها طرح هاي مختلفي را بر روي سطوح گچي با كنده كاري و همچنين بريدن ايجاد مي شود. اين گروه از گچ بري ها در حاشيه، مركز و ساير بخش هاي سقف محيط هاي مسكوني، تجاري و غيره در اندازه ها و با طرح هاي متنوع اجرا شده و تاثير بالايي بر زيبايي دكوراسيون داخلي خواهد داشت. از جمله ابزارهاي تزئينات گچي براي سقف مي توان به دمبُر، بومخوار، قلم بومگرد و همپنين وردنگي و ماله اشاره نمود. هر يك از اين ابزارها كاربرد خاصي داشته و استفاده از آنها نياز به مهارت و تجربه بالايي دارد تا ظرافت در طح به خوبي حفظ شود.

 

گچبري پيش ساخته

۲۸ بازديد

گچبري پيش ساخته

گچبري پيش ساخته از جمله ابزارهاي ترئيني فضاي داخلي ساختمان ها مي باشد كه داراي پايه گچي بوده و برخي از مواد شيميايي و نوعي فوم در آنها استفاده ميشود. اين ابزارها به دليل سرعت اجراي بسيار بالا و تنوع در طرح و رنگ در دنياي امروز نسبت به گچبري دستي كاربرد بيشتري پيدا كرده اند. گروه سپاهان سقف؛ ارائه دهنده انواع گچبري در ادامه به معرفي كامل اين تزئينات گچي پرداخته و به مواردي از قبيل ويژگي ها، انواع مختلف، ابزارهاي مورد استفاده براي ساخت و نصب و اجرا، قيمت و موارد مهم در خريد گچ بري پيش ساخته پلي يورتان، پلي استايرن و يونوليتي سقفي و ديواري اشاره خواهد داشت.

 

گچبري پيش ساخته چيست؟

دنياي دكوراسيون داخلي از تنوع بسيار بالايي برخوردار بوده و مصالح ساختماني مختلفي براي پياده سازي طرح هاي مختلف بر روي سقف و ديوار استفاده ميشود. يكي از كاربردي ترين و با اصالت ترين شيوه هاي تزئين فضاي داخلي ساختمان ها، استفاده از گچبري مي باشد كه در معماري ايراني كاربرد گسترده اي داشته است. ايجاد نقوش مختلف و بريدن و عمق دادن به سطوح گچي را اصطلاحا هنر گچبري گفته ميشود كه به دو شيوه دستي و پيش ساخته اجرا مي گردد. به نوع خاصي از اين ابزارهاي گچي كه توسط قالب هاي آماده توليد ميشوند گچ بري پيش ساخته گفته ميشود. براي ساخت اين گروه از تزئينات گچي از گچ و فوم، يونوليت و پلي استايرن و همچنين پلي يورتان استفاده ميشود. طرح هاي آماده با نقوش متعدد پس از آماده سازي در محل مناسب نصب و اجرا مي گردند.

كناف

۳۸ بازديد

كناف چيست؟

كناف يا گچبرك به سازه هاي پيش ساخته با بدنه گالوانيزه و روكش گچ گفته مي شود كه بر روي سقف اجرا شده و براي نصب نياز به زير ساخت دارند. اين سازه ها داراي وزن بسيار سبكي بوده و زير ساخت مورد نظر براي آنها داراي جنس فولادي مي باشد. در نهايت تايل هاي گچي با كمك پيچ و مهره بر روي اين زير ساخت قرار گرفته و نصب شده و درزگيري انجام ميشود. اين گروه از مصالح و تجهيزات ساختماني براي اولين بار در سال ۱۹۲۲ ميلادي توسط برادران آلماني به نام كناف طراحي و به مرور در صنعت طراحي داخلي مورد استفاده قرار گرفت.

لازم به ذكر است كه تايل هاي گچي مورد استفاده نه تنها در سقف، بلكه به عنوان گزينه اي بسيار مناسب براي پوشش ديوارها نيز در نظر گرفته ميشود. علاوه براين، اين تايل ها در برابر حرارت و صدا عايق بوده و به همين دليل در طراحي داخلي محيط هاي مسكوني و اداري و آموزشي كاربرد زيادي دارند.

 

كناف

انواع كناف سقف

تايل هاي گچي مورد استفاده در سقف و همچنين ديوار را مي توان بر اساس فاكتورهاي مختلف گروه بندي نمود. به عنوان يك دسته بندي كلي اين سازه ها در دو دسته زير قرار ميگيرند.

  • كناف يكپارچه: اين گروه از سقف هاي كاذب به صورت تايل هاي جدا از هم نبوده و يك سازه يكپارچه و يكنواخت و پيش ساخته با پيچ و مهره بر روي زيرساخت فولادي نصب ميشود.
  • كناف مشبك: همان طور كه از نام اين سقف ها مشخص است، از تايل هاي جدا از هم تشكيل شده و براي نورپردازي در سقف و ديوارها گزينه مناسبي خواهد بود. از مزاياي اين گروه از تايل هاي گچي ها مي توان به نصب و اجراي آسان و وزن سبك و عدم نياز به تجهيزات و نيروي كار انساني براي حمل و نقل اشاره نمود.

در گروه بندي ديگر مي توان اين كناف ها را به گروه هاي زير تقسيم بندي كرد:

  • كناف RG (regular boeard) يا معمولي
  • كناف MR (Moisture Resistant Board) (عايق رطوبتي)
  • كناف FR (Fire Resistant Board) مقاوم در برابر آتش سوزي و حريق
  • كناف MR (Fire & Moisture Resistant Board)  مقاوم در برابر آتش سوزي و رطوبت

نور مخفي

۲۹ بازديد

نور مخفي چيست؟

استفاده از نور در سقف و ديوار علاوه بر اينكه باعث ميشود تا روشنايي بهتر شود، جلوه زيباتري را نيز به همراه خواهد داشت. براي اجراي اين نورپردازي به شيوه هاي مختلفي عمل ميشود كه رايج ترين آنها استفاده از باكس و نور مخفي مي باشد. اين دو شيوه نور پردازي كاملا با هم متفاوت هستند، چون در باكس از لامپ هاي هالوژن استفاده ميشود كه كاملا قابل مشاهده مي باشند. در مقابل، در شيوه ديگر به اجراي نور پردازي با كمك ريسه هاي ال اي دي يا اس ام دي گفته ميشود كه بر روي سقف تابيده ميشوند و منبع اصلي نور قابل رويت نيست. همان طور كه از نام اين شيوه نور پردازي مشخص است، منبع و منشا اصلي نور زير گچبري يا گل هاي سقفي و كناف قرار گرفته و به صورت شلنگ يا طناب مانند در اطراف سقف پيچيده شده است.

نور مخفي با كناف

كناف يكي از رايج ترين انواع سقف هاي كاذب مي باشد كه در ساختمان هايي با معماري مدرن كاربرد زيادي پيدا كرده است. اين گروه از سقف هاي كاذب از تايل هاي جدا از هم و سبك تشكيل شده اند كه در كنار هم قرار گرفته و روكش آنها از گچ مي باشد. در ساختمان هايي كه از سقف كاذب و كناف استفاده ميشود، گچبري كاربرد نداشته و براي اجراي اين شيوه نور پردازي از شلنگ هاي مخصوصي استفاده ميشود تا منبع نور را در بخش هاي مختلف سقف با كمك آنها تابيده شود. اين شيوه كاملا با معماري و طراحي داخلي مدرن تناسب داشته و جلوه بسيار خوبي را در محيط ايجاد خواهد كرد و البته قيمت ارزان تري نيز خواهد داشت.

نور مخفي گچبري

در ساختمان هايي كه از گچبري هاي دستي يا پيش ساخته استفاده ميشوند، نور مخفي را در حاشيه هاي سقف اجرا مي كنند. اين حاشيه ها داراي طرح هاي مختلفي بوده و از نظر ميزان پيچيدگي و ظرافت طرح با هم متفاوت هستند. پس از نصب گچبري در حاشيه ها شلنگ هاي نور در پشت گچبري قرار گرفته و نصب ميشود، به طوريكه قابل رويت نبوده و تنها نور آنها ديده ميشود. اين گروه از نور مخفي هاي سقف كه با گچبري اجرا ميشوند در دو گروه دستي و پيش ساخته قابل تقسيم بندي بوده كه البته در حال حاضر بيشتر نوع پيش ساخته مورد استفاده قرار ميگيرد. چون سبك تر بوده و همچنين قيمت ارزان تري دارند و در مدت زمان كوتاه قابل اجرا و نصب هستند.

خط توليد واكسن انساني

۳۳ بازديد

خط توليد واكسن دامي انساني چيست؟

از گذشته تا امروز توليد واكسن به منظور ايمن سازي بدن انسان و دام و طيور در برابر ابتلا به بيماري هاي مختلفي از قبيل آنفولانزا، سرخك و غيره به عنوان يكي از مهم ترين فرآيندها در علم پزشكي به شمار مي رود. مراحل توليد واكسن ها با توجه به نوع بيماري داراي پيچيدگي هاي زيادي بوده و به دليل آزمايش هاي متعددي كه لازم است در آنها صورت گيرد، ساليان زيادي به طول مي انجامد. پس از تست هاي متعدد و تاييد واكسن، وارد مرحله توليد انبوه ميشود.

خط توليد واكسن دامي و انساني به مجموعه اي از گام ها و تجهيزات و دستگاه ها گفته ميشود كه مرحله به مرحله واكسن تاييد شده را توليد و بسته بندي نموده و كيفيت آن نيز تاييد مي گردد. لازم به ذكر است كه نوع تجهيزات به كار رفته و گام هاي مورد نياز براي توليد و بسته بندي واكسن ها با توجه به نوع آنها ممكن است تفاوت هايي داشته باشد.

علاوه براين، ممكن است برخي از مراحل توسط اپراتور انساني انجام شده و در برخي از خطوط توليد نيز تمام مراحل مكانيزه بوده و سرعت توليد بسيار بالايي داشته و گزينه اي مناسب براي توليد انبوه به شمار مي روند. هر يك از واكسن در مرحله اي كه مجوز توليد انبوه را كسب مي كنند، لازم است گام هاي مختلفي از قبيل جدا سازي مكانيكي، تخمير، همگن سازي تحت فشار، فريزر كردن خشك و ضد عفوني با اسپري دراير را طي خواهند كرد.

كپسول پركني

۳۶ بازديد

جديدترين طراحي كپسول پر كني

كپسول پر كني يكي از دستگاه هاي مهم در راستاي پر كردن مواد دارويي به صورت كپسول است. اين دستگاه شامل سيستم برق و پنوماتيك بوده و به شمارشگر اتوماتيك است. از سوي ديگر از تنظيمات مشخصي براي آن استفاده شده است كه مي تواند در كنترل سرعت اثربخشي خوبي داشته باشد. دستگاه شامل پوكه هاي كپسول است و توانسته جداسازي و پر كردن را به خوبي انجام دهد.

بستن پوكه كپسول به طور كلي شامل موقعيت مشخصي است. در صورتي كه كپسول به صورت دستي پر شود، اپراتور مي تواند از نيروي بسيار كمي استفاده نمايد و بيشترين بازدهي را داشته باشد. كپسول پركني توليد شده توسط شركت دارويي ميخك دقيق و مطابق با استانداردهاي بهداشتي و دارويي است.

به طور كلي اين دستگاه بر اساس سيستمي كه طراحي شده است شامل تغذيه كپسول بود و از بخش هاي جداسازي و چرخش كپسول در آن استفاده شده است. موقعيت چرخش كپسول به صورت u است. اينطور كه بررسي ها نشان مي دهد اين سيستم پركن شامل مواد دارويي بوده و از بخشي به عنوان قفل گر استفاده شده است.  

تجهيزات آزمايشگاهي

۲۶ بازديد

تجهيزات آزمايشگاهي چيست؟

آزمايشگاه پزشكي جزو مجهزترين مراكز آزمايشي محسوب مي‌شود. آزمايشگاه‌ها مكان‌هايي براي جمع‌آوري اطلاعاتي دقيق از يك نمونه هستند. به همين دليل نيز پزشكان براي اطمينان از تشخيص خود، از بيماران مي‌خواهند تا به آزمايشگاه مراجعه كنند. آزمايشگاه‌ها انواع مختلفي دارند.

اينكه چگونه يك آزمايشگاه چنين اطلاعات دقيق را ارائه مي‌دهد، سوالي است كه ذهن بسياري از افراد را مشغول كرده است. آزمايشگاه اين كار را به كمك تجهيزات آزمايشگاهي انجام مي‌دهد. اين ابزار براي اندازه‌گيري‌هاي دقيق ساخته شده‌اند. بنابراين با تجهيزات مي‌توان به مشاهده و اندازه‌گيري دقيق پرداخت. اين حد از محاسبات، با چشم غير مسلح انسان و بدون تجهيزات، غيرممكن است.در آزمايشگاه‌ها، واكنش‌هاي شيميايي مختلفي انجام مي‌شود. به همين دليل كيفيت تجهيزات موجود در آزمايشگاه بسيار مهم است. اين وسيله‌ها بايد توان مقاومت در برابر واكنش‌هاي انجام شده را داشته باشند.

فيلتر هپا

۳۰ بازديد

ساختار و عملكرد فيلتر هپا

همان طور كه اشاره شد، ساختار اين گروه از فيلترهاي هوا، الياف هاي درهم تنيده اي مي باشند و به دليل پيچيدگي هايي كه در آنها وجود دارد، ذرات معلق و آلودگي ها براحتي در آنها اصطلاحا گير خواهند افتاد. نكته بسيار مهمي كه درباره اين فيلترها وجود دارد اين است كه تنها قادرند مانع از ورود ذرات و گرد و غبار و آلودگي ها شوند و برخلاف فيلترهاي كربني تاثيري بر بو نخواهند داشت.

در حالت كلي عملكرد فيلتر هپا را مي توان به سه بخش تقسيم نمود كه عبارتند از مسدود سازي، گير افتادن و انتشار و پراكندگي. به طوريكه ذرات كمتر از 100 نانومتر امكان عبور از فيلتر را پيدا نمي كنند و مسدود ميشوند.

تست اينتگريتي

ذرات با اندازه بزرگتر از يك ميكرون در لا به لاي الياف گير افتاده و جريان هوا تميز امكان عبور پيدا ميكند. براي جلوگيري از ورود ذرات كمتر از 0.1 ميكرون، اين ذرات در مسيرهاي نامنظم جا به جا ميشوند و در نهايت اين حركتها باعث ميشود تا احتمال گير افتادن و عدم عبور آنها از الياف هاي در هم تنيده افزايش پيدا كند

خط توليد واكسن

۳۶ بازديد

واكسن‌ها جزو داروهاي بوده‌اند كه تا كنون بشر را از بيماري‌هاي بسياري نجات داده‌اند. خط توليد واكسن يكي از مهم‌ترين خطوط توليد كارخانه‌هاي داروسازي است. اهميت اين خطوط زماني بيشتر مي‌شود كه فرمولاسيون واكسن ويروس كرونا كشف و روانه بازار شود. همانطور كه مي‌دانيد ويروس‌هايي چون آنفولانزا و كرونا، بعد از مدتي تضعيف مي‌شوند و ديگر مانند سابق وجود ندارند. اما همچنان در ميان انسان‌ها هستند و بايد در برابر آن‌ها واكسينه بود.

خط توليد واكسن چيست؟

به طور كلي براي توليد يك واكسن شش مرحله بايد طي شود. توليد انبوه و استفاده از خط توليد اين نوع دارو جزو مراحل آخر اين كار است. تا پيش از آن بايد آزمايش‌ها و تحقيقات روي نمونه‌هاي كافي براي سنجش عوارض و تأثير آن روي بيماري مورد نظر صورت گيرد. به همين دليل است كه هر واكسن براي دريافت مجوز و رسيدن به بازار، زمان نسبتا زيادي نياز دارد. فرآيند توليد هر نوع واكسني منحصر به فرد است. به همين دليل ممكن است در دستگاه‌هاي مورد نياز براي توليد آن‌ها تفاوت‌هايي وجود داشته باشد.

نقشه دمايي انبارها

۳۱ بازديد

نقشه دمايي انبارها يا temperature mapping يكي از مهم ترين مواردي مي باشد كه در محل انبار مواد غذايي، دارويي و آزمايشگاه هاي مختلف لازم است تهيه گردد. اين نقشه ها نقاط مختلف محيط مورد نظر را با توجه به نوسانات دمايي مشخص نموده و چيدمان و انبارش مواد و كالاهاي مورد نظر بر همين اساس انجام ميشوند.

نقشه دمايي انبارها چيست؟

مواد غذايي و دارويي و تركيبات مورد نياز در آزمايشگاه هاي مختلف در برابر نوسانات دمايي حساسيت بسيار بالايي داشته و موجب تغيير در خواص آنها ميشود. علاوه براين، عليرغم تلاش براي ثابت نگهداشتن دما در انبارها و اتاق هاي محل توليد دارو و مواد غذايي، در برخي از نقاط از قبيل درب هاي ورودي و خروجي و كنار سيستم هاي سرمايشي و گرمايشي، نوسانات دمايي مشاهده مي گردد.

به همين دليل لازم است اين نقاط و ميزان نوسانات موجود در آنها شناسايي و در قالب نقشه ارائه گردد. temperature mapping در واقع به تصوير كشيدن نوسانات دمايي در نقاط مختلف محيط هاي توليد و انبار مواد غذايي و دارويي و آزمايشگاه ها مي باشد كه تهيه آن مراحل متعددي داشته و از حساسيت بسيار بالايي برخوردار مي باشد.

براي تهيه نقشه دمايي انبارها لازم است نمونه برداري دمايي در بازه هاي زماني مختلف توسط سنسورها انجام شده و در نهايت به كمك سيستم هاي مانيتورينگ و ديتالاگرها، نقشه ارائه مي گردد. در حالت كلي، دما در نقاط مركزي محيط انبار ثبات بيشتري داشته و بيشترين نوسانات در ورودي و خروجي و كناره هاي ديواره ها مشاهده مي گردد. بر همين اساس، سازمان بهداشت جهاني WHO دستورالعملي را با شماره No.961.2011 ارائه داده است كه چيدمان ديتالاگرها را براي پوشش بهتر و تهيه دقيق تر نقشه ارائه داده است.