تغییر حق امضادر شرکت ها، روند خاص خود را دارد. بسته به اینکه نوع فعالیت شما چگونه است، حق امضا را باید به افراد متفاوتی اعطا کنید. در نتیجه تغییرات لازم در این زمینه نیز بر همین مبنا صورت خواهند گرفت. پس مهم است که بدانید، چه کسی در شرکت می تواند حق امضا داشته باشد و این مسئله چطور به تغییر حق امضا می انجامد.
برای انجام این کار طی یک جلسه، افراد جدیدی را که حق امضا به آنها عطا می شود، اعلام می کنید. صورتجلسه مذکور باید به امضا و تأیید تمام افراد حاضر در جلسه (اعضای هیئت مدیره و سهام داران) برسد. برای ادامه این کار، مراحل زیر را سپری خواهید کرد.
تنظیم و تأیید صورتجلسه
ورود اطلاعات به سامانه اداره ثبت شرکت ها
ارسال صورتجلسه تغییر حق امضا در پاکت زرد رنگ از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت ها
تنظیم پیش آگهی تغییرات مبتنی بر تغییر حق امضا
حضور فیزیکی در اداره ثبت شرکت ها و تأیید پیش آگهی
پرداخته تعرفه مشخص برای چاپ آگهی تغییرات در روزنامه رسمی
چه کسی حق تغییر امضا شرکت را دارد؟
این تغییر همیشه بر عهده هیئت مدیره و مجمع عمومی فوق العاده است. در نتیجه بسته به نوع فعالیت شرکت، تنها این دو مرجع هستند که تعیین می کنند چه کسانی حق امضا در شرکت را دارند. حق امضا به این معناست که افراد مشخص شده، می توانند تمامی اوراق تعهد آور از جمله سفته، چک، برات، عقود اسلامی و یا اوراق عادی و اداری شرکت را امضا کنند.
این میان لازم است که یک نکته مهم را در خاطر داشته باشید. در صورتی که برای تغییر مدیر عامل اقدام می کنید، باید برای تغییر حق امضا نیز اقدام کنید. با تغییر شخص مدیر عامل، حدود اختیارات این فرد تغییر کرده و طبیعتا نمی تواند فعالیت های قبلی را در نظر داشته باشد.