ويزاي شينگن چيست؟
در سال 1985 در روستاي لوكزامبورگ بين شش كشور اروپايي بلژيك، فرانسه، آلمان غربي، هلند و لوكزامبورگ پيماني مبني بر برداشته شدن مرز ميانشان و آزاد بودن ورود و خروج بدون ويزاي براي شهروندان به امضا رسيد.
در طول زمان كشورهاي ديگر اروپا نيز به اين توافقنامه ملحق شدند. ميتوان گفت تا كنون 28 كشور اروپايي جزء حوزه شنگن هستند. كشورهايي مانند مانند نروژ، فنلاند ، سوئيس، عضو شينگن هستند ولي جزو اتحاديه اروپا نيستند.
شهروندان خارج از اين حوزه كه جزء كشورهاي شينگن نيستند به غير از چند كشور( استراليا، ژاپن، كره جنوبي، مالزي و تعدادي از كشورهاي قارهي آمريكاي جنوبي )، مي بايست جهت ورود به منطقه شينگن ويزاي شنگن داشته باشند. اين ويزا توسط مقامات سفارت كشوري كه از آن درخواست ويزا شده است صادر ميگردد.
فرد جهت درخواست بايد به سفارت كشور مقصدي كه جزو حوزه شينگن است در كشور خود، مراجعه كند و طي گذراندن مراحل قانوني و تحويل مدارك، ويزاي شينگن خود را دريافت كند.
هر ويزاي شينگن، مدت حضور در محدوده ي شنگن را شينگن را تعيين ميكند. متقاضي ميتواند در زمان تعيين شده به تمامي كشورهاي شينگن آزادانه سفر كند. بعد از اتمام مدت مجاز حضور در ويزاي شينگن، شخص بايد كشور مربوطه را ترك نمايد و يا نسبت به تمديد ويزا اقدام كند.
شرایط دریافت ویزای شینگن
۱- گردش حساب متقاضی ویزای شینگن، بیشتر از هرچیزی برای افسران ویزای شینگن اهمیت دارد. برای درخواست ویزای شینگن، شما باید گردش حساب ۶ ماه آخر حساب بانکی خود را ارائه کنید.
۲- با مشخص کردن هدف سفرتان به منطقه شینگن، به افسر ویزا کمک میکنید که راحت تر برای اعطای ویزا به شما تصمیم گیری کند. اگر با هدف توریستی میخواهید به منظقه شینگن سفر کنید، میتوانید یک برنامه سفری شامل جزئیات بازدید از کشور مورد نظر به مدارک خود اضافه کنید.
۳- تمکن مالی متقاضی ویزا شینگن، به افسران ویزای این کشور ثابت میکند که ایشان در پرداخت هزینههای اقامت و خرجهای روزانه در این کشور، با مشکلی مواجه نخواهد شد و در پرداخت این هزینهها، از شخص دیگری کمک نمیگیرد.
کشورهای منطقه شینگن