ويرايش كتاب

۱۵ بازديد

۱-۱-نسخه‌پردازي: نسخه‌پردازي يا همان ويرايش صوري مرحله‌اي است كه شخص ويراستار موظف است اثري براساس ملاك‌ها و معيارهاي شيوه‌نامۀ انتشارات تصحيح و تنظيم كند. ويرايش صوري حجم زيادي از فعاليت‌هاي ويرايشي را دربرمي‌گيرد؛ مثلا مبحث درست‌نويسي، شيوۀ املاي خط فازسي، نشانه‌گذاري، تنيم ارجاعات . كتاب‌نامه.

۱-۲- ويرايش محتوايي: در اين مرحله ويراستار علاوه بر اعمال فعاليت‌هاي نسخه‌پردازي، به بررسي، نقد واصلاح متن از نظر«محتوا» مي‌پردازد، به عبارت ديگر، ويرايش به مرحله اصلاح«جمله» وارد مي‌شود.ويراستار در اين مرحله با دانش متن آشنا باشد و بتواند براي تسهيل فهم پيام، متن را تغيير دهد و يا حتي بازنويسي كند.

۱-۳-ويرايش علمي: ويرايش علمي، معمولا در حوزه علوم خاص از جمله رشته‌هاي علوم انساني، علوم پايه، رشته‌هاي فني، پزشكي و … است و ويراستار هر حوزه، با اصطلاحات خاص اين علوم بايد آشنا باشد و در اين صورت خطاهاي پديدآورندۀ اثر در كاربرد غير صحيح اصطلاحات علمي، ويراستار به تصحيح آن‌ها بپردازد. ويراستار علمي، مسئوليتي در درست بودن و نادرست بودن مطالب علمي اثر ندارد.

۱-۴- ويرايش تخصصي: پس از مراحل چهارگانۀ كه برشمرديم، يعني پس از اعمال يرايش صوري و محتوايي اثر، ناشر آن را براي ارزيابي و تعيين ميزان درستي از نظر مطابقت با حقايق علمي، به فرد يا افراد متخصصو صاحب نظر مي‌دهد. معمولا ارزياب علمي و تخصصي هيچ‌گونه وظيفه‌اي در نسخه‌پردازي و ويرايش متن ندارد، بلكه مسئول تاييد، رد يا پيشنهاد اصلاحاتي در متن از نظر موضوع تخصصي اثر است.

 

براي خواندن مطالب بيشتر در مورد ويرايش كتاب كليك كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.