شنبه ۳۰ اسفند ۹۹ | ۱۲:۴۱ ۳۱ بازديد
فريز دراير چيست؟
فرآيند آبگيري و حذف رطوبت از مواد غذايي، ميوه و سبزيجات و همچنين در عمليات داروسازي از بهترين راهكارها براي جلوگيري از فاسد شدن و همچنين كمك به كاهش وزن و جا به جايي آسان آنها مي باشد. فريز دراير (freeze-drying) يكي از تجهيزات مورد استفاده در اين زمينه مي باشد كه براي حذف رطوبت تركيبي از انجماد و تصعيد را پياده سازي مي كند.
اين شيوه براي اولين بار در سال 1906 در فرانسه توسط آرسن داآرسونوال و فردريك برداس ارائه گرديد و در نهايت داني هريس در سال 1911 تغييراتي در آن ايجاد نمود. به مرور دستگاه هاي فريز دراير با تغيير و تحول زيادي مواجه شده و در حال حاضر انواع مختلفي از آنها در صنايع مختلف مورد استفاده قرار ميگيرد.